Dranken Truyaert

Welkom op de nieuwe site van Dranken Truyaert

Welkom op de website van Dranken Truyaert. We zijn al sedert september 2011 bezig maar het eerste jaar hadden we niet meteen tijd om ons op een website te storten, maar samen met Trinch is dat nu wel gelukt! Nu we er eindelijk zijn, doen we meteen even heel onze voorgeschiedenis uit de doeken. Met schaamtelijke foto’s incluis!

Voorbestemd om ‘biermarsjang’ te worden
Zelf kan ik zeggen dat ik het bier met de paplepel heb meegekregen. Niet letterlijk (alhoewel ik mij niet meer zo goed herinner wat er toen allemaal met me gebeurde, en dat is meestal juist wel een teken van overdadige alcoholconsumptie). Maar wat ik eigenlijk wil zeggen: ik ben geboren en getogen in Tielt, en bracht mijn jeugd grotendeels door in Café Sint-Lucas in de Grote Hulstraat. Wie er ooit van een pintje kwam nippen, herinnert zich zeker mijn moeder, Christiane De Blieck, dé moederkloek achter de toog. Niet alleen van mij en mijn 5 zussen, maar als het er op aan kwam had ze een moederlijk luisterend oor voor alle klanten – zeker in de latere (iets beschonkener) uurtjes.

Op de foto zie je me trouwens voor het café. Op mijn doopfeest. Voor de gelegenheid hadden ze me trouwens in een roze (ja, roze) kleedje getooid. Beslist een ‘afdragerke’ van mijn zussen. En mijn pa Dorsan, ja, die deed vooral aan kwaliteitscontrole in het café! Moet ook gebeuren!

In het café was het altijd oergezellig, met kaarten en biljarten, en omdat er ook een duivenclub in ons lokaaltje achteraan huisde, scheerde de sfeer soms echt wel hoge toppen op de aankomstdagen van de duiven.

Na de Kwak volgden vele andere biertjes

Mijn ‘roze’ fase was ik echter snel ontgroeid. Op compromitterende foto nummer 2 (waarom deel ik dit eigenlijk?) zie je mij mijn eerste Kwak nuttigen. En ondertussen heb ik er nog wel zo’n paar van die speciallekes geproefd. Zoveel kilo later en vooral veel wijzer in de zythologie (kennis van de bieren), droomde ik van mijn eigen drankencentrale. Ik had overigens al voorgangers in de familie.

Charlotte en Tony maken hun droom waar: een eigen drankencentrale

Samen met mijn teerbeminde partner Charlotte heb ik die droom inmiddels waargemaakt. Onder het waakzaam oog van onze zoon Arthur runnen we sinds september 2011 Drankencentrale Truyaert. En nu de website online is kunnen we u nog beter informeren over de rijkdom aan Belgische bieren, mondiale wijnen, verleiden met wijnen en likeuren – of je mag bij ons ook gewoon een krat water komen kopen hoor (tegen de kater).


Ook onze evenementen moet je zeker in de gaten houden. We organiseren geregeld thema-degustaties – zeer interessant altijd, en oergezellig. En tot slot stippen we nog even aan dat we voor bedrijven en particulieren ook drankleveringen doen, tot totaalformules met barbecue toe. Feesten doen we zelf ook graag, maar we staan even graag en vol toewijding aan de andere kant om te bedienen. U vraagt, wij serveren!

Terug naar overzicht

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert: 4 microbrouwerijen en nieuwe webshop

Iedere Belg is trots op onze ambachtelijke bieren. Geen enkel ander biertje komt in de buurt van de volle smaak van de Belgische artisanale bieren. De microbrouwerijen zijn hier het exponent van. Op kleine schaal met liefde en vakkennis, zo brouw je de beste streekbiertjes. Een uitgebreid assortiment aan dranken zijn nu ook online beschikbaar en opstuurbaar via een nieuwe webshop.

Lees meer

Evenementen

Ben je 18 of ouder?

Geef hieronder je geboortedatum in

Leeftijd niet correct

Naar de site

Door gebruik te blijven maken van deze website,
geef je toestemming voor het plaatsen
van cookies bij bezoek aan onze website.